Na een voormiddag praktische zaken regelen voor onze uittocht uit de hoofdstad verkenden we nog 3 Argentijnse elementen: de Morillo lederwijk, de antiekmarkten van San Telmo en de tango. Het Argentijnse (en bij uitbreiding Zuid Amerikaanse) leder is van hoge kwaliteit en wordt verwerkt tot prachtige jassen, handtassen, portefeuilles ... De specifieke Morillo wijk is echter al het slachtoffer geworden van te veel toerisme en voelt weinig authentiek aan. We hopen in het binnenland lederwijken met meer charme terug te vinden.


We trokken met onze secret Buenos Aires gids naar de markten van San Telmo, vooral gekend voor zijn antiek. De mooiste plaatsjes lagen echter meer verborgen maar toonden ons wel het kleinste huis van Buenos Aires (2,5 meter gevel en 3 meter diep), de geboorteplaats van de nationale stripheldin, Mafalga, en het standbeeld van de corruptie.

De aannemer van een overheidsgebouw kreeg het zodanig op zijn heupen van de (pogingen tot) omkoping tijdens het bouwproces, dat hij besloot op twee hoeken een standbeeld te plaatsen om corruptie in Argentinië aan te kaarten: één beeld lijkt een gesloten doosje aan te reiken, terwijl het andere de hand open houdt ter ontvangst en de andere richting uitkijkt.

's Avonds stond dan de echte kennismaking met de Argentijnse nationale dans op het programma: een introductieles Tango dansen. Gedurende anderhalf uur kregen we de basishouding aangeleerd en ontdekten we hoe je jezelf nu net voortbeweegt tijdens een 'milonga', de traditionele dansavonden in de stad. We gebruikten spieren die we niet wisten die we hadden, maar slaagden er op het einde toch in een rondje mee te dansen!

We verlaten nu Buenos Aires om er echt aan te beginnen: onze doortocht langs en door de Argentijnse natuurwonderen!