Onze laatste volwaardige stop voor het afreizen naar het koude Zuiden is Mendoza. We verblijven er bij Mariana en Luciano, een Argentijns gezin met Mexicaanse roots. Gedurende vier dagen waren we getuige van het dagelijkse leven van een nieuw samengesteld gezin met vier kinderen. Hun ongelooflijke gastvrijheid (deze post wordt vanuit hun living geschreven onder het toeziend oog van de tweejarige jongste telg) en de Belgisch aanvoelende omgeving van de stad maken dat we ons een beetje 'thuis' voelen in Argentinië.

De stad verkenden we eerst vooral te voet en met de bus. We maakten gebruik van de timing om een Argentijnse zaterdagavond te leren kennen. De (namid)dag nadien wandelden we in het stralend zonnetje door de stad en het stadspark, waar de lokale voetbalploeg een stadion bleek te hebben. Toevallig speelden zij net een thuiswedstrijd, waarop de vriendelijke toegangsbewaker viel voor onze charmes en ons gratis binnen loodste.

We waren er getuige van de plaatselijke KV Mechelen vs Lokeren, met de 14e en 15e (van de 28) uit de eerste klasse die tegen elkaar uitkwamen. De strijd der middenmotors trok weliswaar 20 000 bezoekers die de hele wedstrijd voor een pak sfeer zorgden. Dat 'ons' team in de 94e minuut nog de winning goal scoorde, maakte het alleen maar leuker!

Een afgelaste hike + rappel zorgde voor een kleine domper voor de dag nadien, maar gelukkiglijk vonden we een alternatief: we bezochten het meer van Potrerillos. De dalende temperaturen en stevige wind maakten het uitzicht tijdens de wandeling, met wederom een trouwe viervoeter aan onze zijde, er niet minder op. Dat we kennismaakten met de beperkingen van het Argentijnse openbaar vervoer (een bergrit van een uur rechtstaan zonder houvast bleek geen pretje), namen we er graag bij.

De laatste dag in Mendoza brachten we door in 'las termas de Cacheuta'. We genoten er van tien ligbaden, opbouwend in temperatuur, uitgekapt in de natuurlijke rotsen met een schitterend uitzicht. Daarnaast ervaarden we een modderbehandeling, een hoogstaand buffet en een aangenaam zonnetje. De natuurlijke sauna in een rotsholte was de topper van deze unieke, redelijk luxueuze, ervaring. Helemaal proper, uitgezwommen en relaxed keerden we terug naar het centrum.

We hebben naar ons gevoel enkele 'rustige dagen' achter de rug, waardoor we weer helemaal klaar zijn om verder de natuur in te duiken. Over een goede twee uur vertrekt onze nachtbus naar Cordoba, van waaruit we doorreizen naar het ijslandschap in het Zuiden!