Na enkele zenuwachtige uren door de bagage staking in Zaventem, tijdens dewelke niemand ons kon vertellen of er al dan niet bagage in het ruim van de vlieger zat, arriveerden we na twee (verder probleemloze) vluchten in de hoofdstad van Argentinië: Buenos Aires!

Onze eerste taken bestonden uit het uitzoeken van de praktische zaken: het openbaar vervoer, de taal, het verblijf... De bustrip naar het stadscentrum leidde ons eerst door eerder afgeleefde buitenwijken en door de ochtendspits: hoewel het fileprobleem hier niet aan de enkels van de Brusselse ring komt, deden we er toch goed anderhalf uur over.


Eens we in de buurt van onze Airbnb kwamen werd de grootte en dichtheid an deze stad pas echt duidelijk: 60% van de Argentijnse bevolking woont hier op 1% van de totale oppervlakte en wordt bediend door een wel zeer uitgebreid netwerk van bussen en metros (aan omgerekend 30 tot 50 eurocent per rit).


Een hartelijke ontvangst in onze Airbnb, met als hoogtepunt een schitterend dakterras, leidde ons naar onze eerste "Parillas": gegrild vlees in een zeer lokale setting. We leerden er van onze tafelgenoten dat Nederlands op Portugees lijkt, dat groenten lokale vijand nummer 1 zijn, gesneden ribbetjes uitstekend smaken maar de lokale pensen toch iets minder.

De eerste dag sloten we af met een wandeling door Palermo, het hipster gedeelte van Buenos Aires, en met een korte uitstap naar het historische centrum en la boca, waar we de komende dagen uitgebreider in zullen ronddwalen.